En kväll för nya och nyfikna

I Student-TV har vi som målsättning att man som ny medlem ska våga testa och få lära sig nya grejer direkt. I TV-studion finns det gott om tekniska prylar som ser både spännande och komplicerade ut men oftast är allt ganska lätt när man väl får prova dem. Så därför bjöd vi in till en prova-på-kväll för alla nya och nyfikna studenter igår.

Det blev ett riktigt populärt evenemang då närmare 30 nyfikna studenter från olika utbildningar hittade in i TV-studions mörker. Efter en kort presentation av styrelsen så visade vi runt i studions alla skrymslen och vrår. Sen satte vi igång med en improviserad test-sändning för att visa på ett ungefär hur det kan gå till när vi sänder. Det fanns inte mycket tid för rep så det var bara för alla att hänga med och kasta sig in i olika roller, dra i spakar, trycka på knappar och se vad som händer.

Foto: Lama Alshehaby

Vi sände två korta samtal med Isac och Philip från soffan och blandade detta med vinjett, gamla inslag och grafik som vi hade kvar sedan tidigare sändningar. Det är sannerligen inte lätt att hänga med när man får improvisera live på en ny position, men jag tycker att alla nya aspiranter både i studion och i kontrollrummen gjorde en fantastisk insats i det kreativa kaoset.

Förutom nya medlemmar så har vår fina studio dessutom under sommaren utrustats med bland annat två nya OLED-skärmar i kontrollrummet och en stor balkong med ett riktigt bra ljudbord som vi ännu inte har hunnit prova. Så vi ser verkligen fram emot att få testa all ny teknik och producera många roliga program med våra nya medlemmar.

Välkomna och på återseende!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *