Sektionskvällen – en smakstart på terminen

Flerkameraproduktionen på studentkårens sektionskväll igår blev en utmaning på många sätt men på det stora hela ett mycket lyckat första projekt för terminen. Se videon från kvällen med några av kårens sektioner här.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NqmoXJjpSXw&w=560&h=315]

Styrelsen bestämde redan i våras att vi ville göra något extra under introduktionen i år, för att verkligen visa vad vi i Student-TV står och går för. Vår tanke var att vi ville visa de nya studenterna vad vi faktiskt gör i Student-TV och inte bara prata om det. Samtidigt ville vi ge alla andra sektioner en chans att synas och höras. Slutsatsen var självklar – vi gör en flerkameraproduktion på kåren!

Utmaningarna för en flerkameraproduktion kan vara många. Särskilt om man gör den i en ny miljö. De flesta av medlemmarna i Student-TV är vana vid att sända från den trygga TV-studion på Mediehuset. Att sända från kåren innebar att vi fick använda mediehusets externa flerkamera-kit, vilket innebär ny utrustning att bekanta sig med och en hel del logistik som ska fungera. Efter en lång och skön sommar kanske också rutiner och arbetsroller inte sitter lika bra som de gjorde i våras.

Under sommaren har också både Student-TV och Högskolan Dalarna bland annat fått nya hemsidor och dessa uppdateringar skulle visa sig sätta käppar i hjulet för livestreamingen. Så tyvärr fungerade inte streamen till hemsidan den här gången. Dess bättre så tog Andreas (som även var BING och ljustekniker) sig an uppgiften att livesända till Student-TV’s facebook-sida. Där går livesändningen fortfarande att se i efterhand för den intresserade.

Efter en spännande eftermiddags riggande av studio och kontrollbord så hann vi knappt med ett rep innan de första besökarna gjorde entré. Till skillnad från ett ordentligt repeterat körschema blev det istället till att improvisera och göra allt i stundens ingivelse.  Inspelningen under kvällens två intensiva timmar varvade programledarens intervjuer av sektionsrepresentanter i ”soffan” i den studiohörna som vi byggt upp med spontana intervjuer som vår ”flygande” reporter Jonas och kameraoperatör Sofia gjorde med besökande blåbär och intressanta utställare.

Alla sektioner samlades i Wallmans salonger på kåren och med alla nyfikna besökare medförde det en stark bakgrundsljudnivå som vår A-ljud Krille fick kämpa med för att hålla borta. Bland annat bytte han ut de ursprungliga myggorna mot handhållna mikrofoner vilket fungerade mycket bättre.

Den bullriga miljön innebar också att det var svårt att kommunicera i teamet. Lama som var bildproducent kunde knappt höra programledaren Henriks röst och fick därför gissa på munrörelserna när det var dags att byta bild och gå från ”soffan” till ”golvet”. Programledaren Henrik i sin tur fick ofta i ögonvrån se en vilt vinkande bildproducent kravlandes på golvet för uppmärksamhet.

Den rörliga reportern Jonas sa själv att det var ”roligt men intensivt” att försöka fånga människor att intervjua. Elin och Amanda som skötte kamerorna vid soffstudion höll fokus och moralen hög även mellan intervjuerna och levererade snygga bilder utan större bekymmer. Även Tim som hoppade in som VB-tekniker med kort varsel skötte inspelningen av video och ljud utan bekymmer.

Sammanfattningsvis kan jag som projektledare bara uttrycka min tacksamhet för det här fantastiska teamet som gjorde denna improviserade premiärsändning såhär stabilt. Det bådar gott inför höstterminens kommande sändningar.

Nästa sändning är planerad till den 24 september och då blir det frågesport. Alla våra sändningar finns på vår Youtube-kanal. Prenumerera gärna på den så får du automatiskt se när det kommer upp något nytt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *